Mighty Ravens

Linköping Mighty Ravens

- Hockey på absolut högsta lägsta nivå -

Historia

Pippen

Föreningen grundades 1/11-2000 genom Fredrik "McPippen" Johansson. Idèn föddes i ett omklädningsrum tillhörande Lintek (Make Believes), men att sitta i ett omklädningsrum som 2-barnsfar (numer 3....) och lyssna på hur senaste tentan gått och vem som hade flyttat in på Rydsvägen 226B:22 var föga upplyftande! Så med hjälp av några entusiaster, ingen nämnd ingen glömd, drog vi igång Linköping´s mäktiga korpar!!!!

Till tränare utsågs Ulf Bogren, vid tillfället avsevärt lättare än i dagsläget, som aldrig dök upp. Istället valdes Peder Mattson till detta tillsammans med just "McPippen". 1:a matchen är en naturlig milstolpe för alla lag men för Ravens är den oförglömlig. Matchen spelades mot Lintek, senare kallat MB, platsen var Stånkan. Vi hade kallat till bästa lag och vinsten var ett faktum! Därmed hade en epok startat i Linköping, "The Uppcoming gang", eller som Corren skrev i en artikel:"– det är något stort på gång i Linköping"

En episod från matchen beskrivs enligt följande: "Peder "Pedda" Mattson, back, samt Tommy "Beke" Berg, back åkte bägge ut på samma gång.........spel 3 mot 5.... undertecknad, kvar som enda back, erbjöd sin tjänst.......Nocko hoppar in vänder sig om och säger – vila du, jag spelar.......varpå Nocko erövrar puck direkt efter tek, håller i, håller i, håller i, det spelade ingen roll vad MB killarna gjorde Nocko tacklade och höll i, åkte och höll i, tvärnitade och höll i sköt och återerövrade pucken........till slut hade 2-min gått och Ravens hade klarat av ett mycket svårt numerärt underläge...... tack vare Nocko." - citat från McPippen vid en nostalgisk intervju som webred gjorde med grundaren. Tilläggas ska att denne grundare hade konstant 2:a i svenska under sin aktiva skoltid. Webred nickar förstående på huvudet....

På detta sett började det hela. Några enkla "arbetarkillar" som ville ha lite roligt. - 1:a året slutade Ravens 2:a i Div4 Östergörland! På senare år så har föreningen genomgått en mäktig utveckling. Från ett gäng "arbetarkillar" så är nu huvuddelen av spelarna av mer akademisk karaktär och därmed väsentligt bättre betalda. Detta tar sig uttryck i en aldrig sinande ström av ny utrustning som skulle få andra klubbars ekonomi att haverera. Det tillkommer fler och fler spelare som varit aktiva på elitnivå, även Elitseriespel, men stommen är dock fortfarande de som lade av i juniorålder med hockeyn. Det finns faktiskt de som är bandyspelare i grund och botten vilket syns... Som synes så har klubben även tagit del av den utveckling som sker inom IT-området i och med att vi nu finns på webben. Vad som komma skall står skrivet i stjärnorna men en inte alltför vild gissning är att föreningen utvecklas till en viktig ingrediens i svensk ishockey! om inte annat så iallafall som en uppsamlingsplats för välbetalda fd elitspelare med sinne för "omklädningsrumshumor" och kamratskap!

©Copyright Mighty Ravens 2012